0113 – 370270 info@schotsmanwatersport.nl

Waterskiën / Wakeboarden

Waterskiën of wakeboarden aan de waterski-kabelbaan is een sensationele belevenis voor jong en oud. Geschikt voor beginners en gevorderden, individueel of met een groep. Een sleeplift trekt je over het water met een snelheid van 30 km/uur. Wanneer je valt, zwem je naar de oever en start gewoon nog een keer. Vriendelijke instructeurs helpen je op weg en geven advies om je vaardigheden te verbeteren. Wij adviseren je om te beginnen met waterskiën om het principe van de kabelskibaan te leren kennen. Wanneer je dit onder de knie hebt kunt je besluiten om te monoskiën (met 1 ski) of wakeboarden (een soort snowboard voor op het water).

Het waterskicentrum beschikt over 2 waterski-kabelbanen:
De grote baan heeft 4 bochten en is 820 meter lang. Er kunnen 9 waterskiërs tegelijk aan hangen en ruim 35 personen per uur deelnemen.
De kleine baan is 130 meter lang en er kan maar één deelnemer per keer aan hangen. Dit betekent dat de baan alleen geschikt is voor kleine groepjes. Deze skilift wordt in de zomervakantie ingezet bij kinderfeestjes en wakeboard-clinics.

Let op: Deelnemers aan de waterskibaan moeten in goede gezondheid verkeren en voldoende zwemervaring hebben (diploma B). Bij jeugd t/m 15 jaar moet een volwassene d.m.v. een handtekening toestemming geven dat het kind mag waterskiën. Vraag naar onze Algemene Voorwaarden.

Tot slot: Wanneer je plannen hebt om te gaan waterskiën of wakeboarden raden we je aan ons even te bellen voordat je vertrekt, om te informeren of de weersomstandigheden gunstig zijn en er voldoende ruimte is.

Een antwoord op de meest gestelde vragen vind je bij de F.A.Q.


 

https://www.youtube.com/watch?list=PLC5712D4EBEAD9780&v=JDo9TnQCg-8